ÜYELERİMİZ TANIYALIM

Akıllarımızda “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” dizisindeki “Süleyman” rolüyle yer eden Renan Bilek; ‘on parmağında kaç marifet’ yakıştırmasıyla dahi anlatılması zor bir insan, tanışmadan bile sevilmesi kolay bir insan olarak tarif edilebilir.

Renan Bilek sırasıyla eğitimini; Galatasaray Lisesi, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV- Sinema Bölümü, Yüksek Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Anabilim Dalı’nda tez çalışmasıyla tamamladı.

Onur Akın, Sevingül Bahadır, Haluk Levent ve Cem Karaca başta olmak üzere birçok müzisyene eşlik ederek başladığı müzik hayatı kesintisiz devam ediyor. Zaman zaman reklam filmleri, tiyatro eseri ve kısa filmler için de müzik yapmayı ihmal etmedi.

Yarı amatör başlayan tiyatro hayatı; ustası Ferhan Şensoy’un topluluğu Ortaoyuncular’a katıldığında profesyonelleşti. Münir Özkul, Erol Günaydın, Rasim Öztekin, Metin Serezli gibi ustalarla çalıştı.

TRT ile başladığı televizyon hayatı Kanal D’de yayınlanan “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” dizisindeki “Süleyman” rolü ardından yükseldikçe yükseldi. Doksanlar, Yeşil Deniz, Yeni Gelin, Sevgili Geçmiş, Çatı Katı Aşk, Ramo, İçimizden Biri ve Baba gibi dizelerden başka Devrimden Sonra, Hükümet Kadın, Geniş Aile Yapıştır, Olanlar Oldu, Cep Herkülü: NAİM ve Sadık Ahmet filmlerinde rol aldı.

Reklam ajans prodüktörlüğü, reklam ve televizyon metni yazarlığı, köşe yazarlığı, üniversitelerde, ulusal ve uluslararası eğitim kuruluşlarında eğitimcilik, drama, motivasyon etkinlikleri tasarım ve uygulaması gibi say say bitmeyecek aktivitelere ve işlere zaman bulabilmesi yetmezmiş gibi kendi yazıp, yönetip, oynadığı beş adet tek kişilik gösterisini de sahnelemeye fırsat bulabilmektedir. 

 

Coşkun Aral; Lübnan, İran, Irak, Afganistan, Kuzey İrlanda, Çad ve Uzak Doğu gibi ülkelerde yaşanan savaşlarda bombaların, kurşunların arasına girmekten çekinmeyen, hava korsanı, gerilla komutanı, diktatör, darbeci demeden deklanşörüne basan, onlara mikrofon tutan bir muhabirdi.

Foto muhabir olarak çalıştığı Newsweek, Time, Stern, Paris Match, Epoca gibi gibi dergiler başta olmak üzere dünyanın birçok dergi gazete ve TV kanallarında fotoğrafları haberleri ve röportajları yayınlandı

Türk Haberler Ajansı, Milliyet, Hürriyet, Günaydın, Gün, Ekonomi ve Politika gazetelerinde, 32. Gün ve Haberci Programlarında çalıştı. İz TV ve Habitat TV belgesel Kanallarını kurdu. Çok sayıda ulusal ve uluslar arsı ödülleri bulunan Coşkun Aral’ın sayısız belgeselleri ve onlarca kitabı bulunmakta ve dünyanın birçok yerinde fotoğraf sergilerinde yer almaktadır.

Los Angeles ve İstanbul’da dönüşümlü olarak yaşayan ve üreten medarı iftiharımız Rahman Altın başarıları ödüllerle taçlandırılmış ABD ve Türkiye’de dünyaca ünlü Mercedes Benz, Coca Cola, Honda, Ikea, HSBC, Kellogg’s, Cadbury, Ford, DANONE, Hyundai, Johnnie Walker, Pepsi, Vodafone, Coldwell Banker, Allianz, BP, Peugeot, Bridgestone, Türk Hava Yolları, Aviva, Knorr, Bosch, Fiat, Google gibi markalara reklam müzikleri bestelemiştir.

Rahman Altın halihazırda NBC/Universal, Universal Animation, Warner Brothers, Lucas Film Ltd., HBO, DreamWorks, Sony Pictures, Acti-Vision, Section 9 Entertainment, Remote Control, Ignition LA ve Static Music gibi dünya devi film ve TV stüdyolarına; Teaser Kampanyaları, Fragmanlar, Reklamlar, TV ve İnternet Promosyonları üretiyor ve geliştiriyor.

ZAFARI, The Dark Knight Rises, Iron-Man 3, Man of Steel, RIPD, The Amazing Spiderman (2012), The Green Lantern, Star Wars (Blu-Ray ilk çıkışı), Monsters vs. Aliens (VG), Bucketz (VG), Tom Hanks'in mini dizisi “The Pacific” ve HBO'nun “The Special Relationship” gibi yapımlardaki müzikler Rahman Altın imzasını taşımaktadır

İtalya, İsrail, Yunanistan, İspanya, İngiltere, Amerika, Hindistan, Belçika gibi ülkelerde film müzikleriyle ünlenen Rahman Altın sanatın sınır tanımazlığının simgesi sayılabilir. Johnnie Walker'ın başarıya giden 'küresel' "Keep Walking " reklam serisinin yüzü olarak da seçilerek başarılarının da sınırsızlığını gösteriyor.

Emre Erdem Anadolu Üniversitesi İletişim Sanatları bölümünden mezun olduktan sonra yaklaşık 10 yıl kadar BKM’de tasarımcı olarak çalıştı. Bu süre içinde elde ettiği başarılar nedeniyle kabına sığamayınca kendi şirketi 70X100'ü kurdu. Şirket hızla büyüyerek Türk film ve eğlence sektörünün en gözde tasarım ofisi haline dönüştü.

Film afişlerinin yanı sıra, müzik albüm kapak tasarımları, TV dizi tanıtım görselleri vb. çok sayıda tasarıma imza attığı gibi KanalD, Netflix gibi mecraların da tercih ettiği ajans haline dönüştü.

40 seneden fazla Türkiye’de ve dünyada 500’ün üzerinde filmi restore eden Akın Telesine hem İstanbul’da hem Londra’daki stüdyolarında son derece kötü koruma durumundaki tüm formattaki filmleri (selüloz nitrat, diasetat ve triasetat filmler) en yüksek kalitede sonuçlarla restore edebiliyor.

Cem Aykut babasından devraldığı bu mesleği sürdürürken yüksek öğrenimini de ihmal etmedi. Çok sayıda başarı ödülüne ve sertifikalara sahip olmakla kalmayıp yeni teknolojilere yatırım yapmaya da devam etti.

Gözde Aren Doğu Akdeniz Üniversitesi Bachelor of Arts - BA, İletişim ve Medya Çalışmaları Fakültesi - Radyo TV ve Sinema Çalışmaları Bölümü’nde lisans eğitiminin ardından Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi - Radyo TV ve Sinema Bölümü’nde Yüksek Lisans’ını tamamladı.

TRT FM'de 8 yıl boyunca radyo programları hazırlayıp sundu. Radyo programları sırasıyla "Çalar Saat, Gözde Saatler, Kahveler Bizden, Günübirlik ve Her Şey Dahil" olarak adlandırıldı. Şimdi hafta içi her gün 16.00-18.00 saatleri arasında "Aç Sesini"yi üretiyor ve sunuyor.

Ankara, İstanbul ve Londra’da faaliyet gösteren Berat Kuzu aktif faaliyetlerini özel sektörle beraber sivil toplum kuruluşlarıyla da dengeleyerek yürütüyor.

Eğitim ve öğrenimlerini pazarlama/reklamcılık sektörleri alanında alan Berat Kuzu, kendine ve yeteneklerine olan güveni ile ilk şirketini üniversite eğitimine devam ederken kurdu. Prodüksiyon, dijital varlık üretimi ve iletişim stratejileri üzerinde çalışan “Bu Kafa Fikir Atölyesi” zamanla Berat Kuzu’nun geniş vizyonu ve yetenekleri ile 360 derece pazarlama faaliyetleri üreten bir kurum haline geldi.

Ülkemizde Yaratıcı Endüstrilerin gelişiminin yanı sıra dünyada da kulvar kazanması için mücadele eden Berat Kuzu öte yandan “Markan İçin Yeniden Başla” kitabının yazarıdır.

Hani derler ya “çekirdekten geldim ben!”. Burak Terzi’yi en iyi ifade eden söz bu olmalı. Zira yer göstericilikle başlayan sinema serüveni, büfe işletmeciliğinden film programlamaya oradan da salon işletmeciliğine en sonunda da ülkenin en büyük sinema salonları CGV Mars sinemalarının Operasyon Direktörlüğüne kadar ulaştı.

Serkan Semiz Türkiye’de Görsel Efekt ve Animasyon alanında en büyük ve en yetkin iki şirketin başkanıdır. Yerel başarılarının yanı sıra başta Netflix gibi platformlarda ses getiren birçok yapımın VFX süpervizörlüğünü üstlenmiştir. Dünya üzerindeki networkü sayesinde görsel efekt ve animasyon alanında çalışan çok sayıda artistle doğrudan bağlantılıdır, birlikte iş yapmaktadır.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Fazla söze gerek olmadan anlatılamayacak, nevi şahsına münhasır, İngilizcede ‘multifunctional person’ yani ‘çok yönlü kişi’ olarak tarif edilebileceğimiz kıymetlimiz Rıza Sönmez; 26 Kasım 1968’de Elazığ’da doğdu.

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Aydın Turizm İşletmeciliği Yüksekokulu’nda lisans eğitiminin ardından Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin 4 yıllık tiyatro bölümünü de bitirip Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Sinema TV Bölümü’nde yüksek lisans yaptı.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde iki yıl sinema dersleri verdi. 2019-2020 Güz Dönemi Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde Yemek, Toplum ve Kültür dersleri verdi. 7 Temmuz 2018-28 Aralık 2021 arasında 3,5 yıl boyunca Posta Gazetesi’nde gastronomi kültürü üzerine yazılar yazdı. 2023 yılında Alfa Yayınları’ndan basılan “Sen Mutluluğun Turşusunu Kurabilir Misin?” adlı gastronomi kültürümüzün eşsiz kitabı raflarda yerini aldı.

Halihazırda; Tarih TV'de “Saray Mutfağı - Hünkâr Bunları Da Beğendi” adlı programları yayınlanmaktadır. TRT Belgesel kanalında Bir Aş Hikâyesi adlı gastronomi programını sunmaktadır.

90’lı yılların popüler mekânı Cambaz Cafe-Bar’ı eğlence sektörüne kazandırmakla başlayan konsept işletmecilik serüveni Palyaço Cafe-Bar, Maskeli Rock-Bar isimli mekanlarla devam etmiş 2001 yılında “Büyük Cambaz” isimli eğlence kompleksini kumasıyla sektörün zirvesinde yer almıştır. Komplekste Mahzende Şarabevi, Cafe Katı, Meksika Lokantası Katı, Elektronik Müzik Kulüp Katı, Canlı Müzik ve Performans Katı ve Teras Katında Diskotek bulunmaktaydı. Sonraki dönemlerde konseptini yenileyerek İstanbul Meyhanesi ve Antep Et Lokantası gibi markaları işletmeye kazandırmıştır.

Ülke ekonomisinden nasibini almakta gecikmeyen işletmeyi devrettikten sonra popüler kimliği olan Cezayir Sokak’ta kurduğu Cambaz İstanbul Meyhanesini 5 yıl boyunca işlettikten sonra işletmecilik serüvenine son vererek hayatının ağırlığını sinema ve televizyona kaydırmıştır. Gastronomi alanında danışmanlık ve yazarlık yapmaya devam etmektedir.

Orhan Pamuk’a Söylemeyin Kars’ta Çektiğim Filmde Kar Romanı Da Var (Peri Peri), Böcük, Portreden Otoportre Çıkarmak gibi yazıp yönettiği filmleri ulusal ve uluslararası çok sayıda festivallerde gösterilmiştir. Neredesin Firuze, Eşkıya, Filler ve Çimen, Nefes, Cenneti Beklerken, Vicdan, Mavi Gözlü Dev gibi sayısız filmde rol almıştır.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü mezunu Bora Severcan, onlarca tiyatro oyunu ve müzikalde oyunculuk, yönetmenlik ve yapımcılık yapmış, kısa filmlerle başlayan yönetmen-yapımcı serüveni onu uzun metraj film yönetmen-yapımcılığına taşımıştır.

Abisi Volkan Severcan’la birlikte kurdukları aile şirketleri “Sahnekarlar” her yıl birçok oyun sahnelemekte ve bünyesinde genç oyuncular yetiştirmektedir. Son yıllarda ünlü ve tecrübeli oyuncu kadrosunu arttırarak iddialı yapımlarla izleyici karşısına çıkan ekip, seyirci rekorlarına da imza atmaya başlamıştır.

Bora Severcan, 2003 yılından bu yana Disney (Pixar-Marvel-Lucas), Warner Bros, Universal Pictures ve Paramount Pictures gibi dünya devi şirketlerde "Dublaj Yönetmeni" ve "Türkçe Mix Süpervizörü" ünvanlarına sahiptir.

 

Ülkemizin en önemli sanat ve gösteri dünyasının duayenlerinden Altan Erbulak’ın kızı Ayşe Erbulak on parmağında sonsuz marifetiyle tanınır.

Oyunculuk, Gazetecilik, Yazarlık, Programcılık, İşletmecilik, Çevirmenlik, Yapımcılık gibi saymakla bitmeyen yeteneklerinden en çok akılda kalanı gülümseyen yüzü ve hiç bitmeyen enerjisidir.

Uzun yıllar Norveç’te yaşayan Ayşe Erbulak bu dilde az sayıda bulunan çevirmendir. Polisiye yazarlığı da son zamanlarda öne çıkan marifetlerinden biridir.

1992 baharında İstanbul’da doğan Semay Buket, ilk ve orta öğrenimini Bebek Tevfik Fikret İlköğretim okulunda sürdürürken; TSYD (Türkiye Spor Yazarları Derneği) tarafından art arda 3 kere yüzme branşında madalyaya layık görüldü.

Daha küçük yaşlarında da anlaşıldığı üzere; her parmağına on marifet dolamaya çalışan, “olacaksa en iyisi olsun” sloganıyla bilinen, Boğa burcuna mensup Semay Buket sırasıyla; Maçka Anadolu Teknik Lisesi / Veri tabanı Programcılığı, İstanbul Üniversitesi Klasik Filoloji ve Marmara Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümlerini bitirir bitirmez Radyo ve Televizyon alanında doktora yapmaya başladı.

Elbette Semay Buket bunlarla yetinmeyecekti. İkinci dili olan İngilizcenin yanı sıra İtalyanca, Latince, Eski Yunanca ve Almanca öğrendi. Doktorasını medya arşivleri üzerine yapmayı sürdürürken bu alanda Kanada ve İskoçya’da konferanslar verdi. Medya Arkeolojisi alanında ilk çalışmaları yapan bir Türk olarak tarihe kaydı yapıldı. “Medeniyet ve İletişimin Arkeolojisi” adlı bir kitap yayınladı ve bu alanda eğitim vermeye başladı.

Çocukluğunda aldığı madalyalardan sonra yüzmeyi hiç bırakmadı. Ek olarak çeşitli tekniklerle yürüme sporu yapmakta bir de şarkı söylemektedir. Hatta sesi beğenilince Candan Erçetin’in kurduğu Cep Sahne Çok Sesli Korosu’na katılıp, 2018 yılında Barcelona’da “Canta Al Mar” yarışmasında koro arkadaşları ile birlikte ikincilik derecesi alarak Türkiye’ye döndü.

Günümüzde de ukulele çalarak şarkı söylemekte, Medya Arkeolojisi alanında workshoplar düzenlemekte, Radyo ve Televizyon alanında doktora yapmakta, konferanslara-söyleşilere katılmakta, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görevler almakta, okumakta, yazmakta, yüzmekte ve yürümektedir. Daha ne olsun?